Guacamole is verboden te kopen in een potje. Het is namelijk bloody easy.
Meest simpele variant
2 avocado's
2 geperste teen knoflook
citroen sap
1 gesnippert uitje (of 3 bosuitjes)
peper & zout
Prak de avocado, knoflook en ui erbij, peper en zout en een paar drupjes citroensap.
Presentatie is in de avocado aantrekkelijk, hoewel onhandig.
Toevoegingen
Als je het helemaal Mexicaanse stylo wil: doe je gesnipperde ui, 2 geperste knoflook, miniscuul gesneden tomaat, verse koriander en peper en zout erbij.
Voor mensen die lekker veel en lekker zacht willen, crème fresh erbij en je kunt het pureren. Voor ultra zacht zou ik de tomaat weglaten.
Ui kan ook bosuitje zijn.
Extra pit: scheutje tabasco erin, of een klein gesneden jalapeno peper of rode peper. Jummy! Tenzij je gerecht waar de guagy bij hoort al vrij pittig is, dan is een zachte guacamole wel lekker.
Grootste moeilijkheid: het vinden van rijpe avocado's.. Dat is een kwestie van trail and error. Hoewel er trucjes schijnen te zijn.
Meest simpele variant
2 avocado's
2 geperste teen knoflook
citroen sap
1 gesnippert uitje (of 3 bosuitjes)
peper & zout
Prak de avocado, knoflook en ui erbij, peper en zout en een paar drupjes citroensap.
Presentatie is in de avocado aantrekkelijk, hoewel onhandig.
Toevoegingen
Als je het helemaal Mexicaanse stylo wil: doe je gesnipperde ui, 2 geperste knoflook, miniscuul gesneden tomaat, verse koriander en peper en zout erbij.
Voor mensen die lekker veel en lekker zacht willen, crème fresh erbij en je kunt het pureren. Voor ultra zacht zou ik de tomaat weglaten.
Ui kan ook bosuitje zijn.
Extra pit: scheutje tabasco erin, of een klein gesneden jalapeno peper of rode peper. Jummy! Tenzij je gerecht waar de guagy bij hoort al vrij pittig is, dan is een zachte guacamole wel lekker.
Grootste moeilijkheid: het vinden van rijpe avocado's.. Dat is een kwestie van trail and error. Hoewel er trucjes schijnen te zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten