zondag 10 augustus 2014

Aubergine hamburger





Vanmiddag proefde ik een bijzondere lasagne. Bijzonder omdat het vol met smaken zat. Er zat een flinke plak geitenkaas is, pompoen, tomaat, Hollandse kaas, spinazie. Alles lekker ongelijk verdeeld, waardoor je bij elke hap verrast werd. Dat inspireerde me om thuis ook een gelaagde maaltijd te maken. Hierbij de vegetarische aubergine hamburger.

Ingrediƫnten
Ciabatte
Aubergine
Kaas (ik heb Hollandse extra belegen gebruikt, maar geitenkaas zou waarschijnlijk ook lekker zijn)
Ei
Champignons
Paprika
Roomboter
Bieslook
evt. sambal of pesto

Gril de aubergine en de paprika. Zorg voor een goed hete pan, en heb geduld met het grillen. Bak de champignons met roomboter lekker bruin (doe de pan niet te vol, dan kleuren ze beter). Doe ciabatta in de oven (duurt 6-8 minuten). Bak het ei en smelt de kaas als de ciabatta ongeveer 3 minuten in de oven ligt, dan is alles ongeveer tegelijkertijd klaar. Ik heb het ei niet lang gebakken en het eigeel zacht gehouden, dat is een lekkere zachte smaak in contrast met scherp zoute kaas.
Smeren! Op de ciabatte: boter (evt), gesmolten kaas, sambal of pesto (evt), aubergine, ei, champignons, aubergine, paprika. Op de andere kant: boter (evt), kaas, champignons. Over alles klein beetje bieslook.
Snijden met scherp/karteltjes mes en scherpe vork. Lekker met vlierbessen siroop.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten