zaterdag 31 oktober 2015

Mexicaans feest!

Als ik salsa hoor dan denk ik aan feest. 1,2,3 4,5,6 (terwijl je salsa in vierkwarts gedanst wordt, maar goed dat even daar gelaten). Nacho's met salsa is dus feest. Als ik zin heb in feest eten, niet te moeilijk, dan maak ik graag een Mexicaanse nacho schotel. Het is dus makkelijk, maar wel een beetje prijzig omdat er veul ingrediënten in gaan. Maar hallo, het is feest. Het recept voor het bijgerecht: guacamole staat in de volgende blog. 


voor 3 à 4 personen 

Ingrediënten
1 ui
1 of 2 tenen knoflook
300 gr gehakt (kan half om half of mager, kan ook normoal)
kruiden: Peper, zout, chili, oregano, paprika poeder, kerrie
een halve prei (ook het groene meesnijden, is mooi voor de kleur)
2 grote tomaten
2 à 3 paprika's (rood en geel)
1 blik chili bonen
1 blik tomaat in blokjes in tomatensaus
1 blikje mais
1 bouillonblokje
tabasco voor elke fase een paar scheutjes
1 zak nacho's (driehoekchips)
250 gr geraspte kaas
half potje jalapeñeo's
250ml crème fresh

Bereiding
Verwarm de over op 180 graden. 
Snipper de ui en de knoflook. Fruit de ui en de knoflook in de wok. Bak het gehak rul (dit is geduld werk, dus doe het snijen van de groente tijdens het rullen, en bijna rul is ook goed). Gooi wat kruiden erbij die je lekker vindt ruiken. 
Snij de prei, paprika's en de tomaten. Gooi ze in die volgorde in de wok, allemaal 2 minuten na elkaar. Laat het daarna nog 3 tot 6 minuten wokken. In principe kan je alles wat erin gaat rauw eten, maar een beetje gebakken is wel lekker. 
Doe de blikken bonen (met vocht), mais (zonder vocht) en de tomaten in de wok, samen met een half boullionblokje en een scheut tabasco. Laat het opstaan tot het 5 minuten gekookt heeft. Proef het en vul de smaak aan met kruiden. Je kan ondertussen een stuk of 3 jalapeno's snijden en die erdoor doen als je van zoutig-hartig houdt (JAJ!) 

Doe de saus in de ovenschaal. Doe er een paar jalapeno's overheen, nog een extra scheutje tabasco. Daar bovenop gaan de nacho's en daar bovenop weer de geraspte kaas. Laat de kaas smelten in de oven voor ongeveer 10 minuten. 
Dien op met een kwak crème fresh erbij en de tabasco op tafel (meer heet is meer beter). En natuurlijk de guacamole. Jam. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten