maandag 30 november 2015

Bananenmilkshake Sterrestyle

Sterrestyle is pakken wat er in huis is om precies te maken waar je zin in hebt. Waar ik zin in had: zoet, drinken, gezond.Vandaag was er in huis: yoghurt, vanille vla, melk, diepvries bosbessen en een banaan. En aldaar: het recept voor een milkshake Sterrestyle.

Ingrediënten (voor 2 koppen)
1 banaan
15 bosbessen
3 el vanille vla
4 el yogurt
50-100 ml melk (afhankelijk hoe dik je de drank wil)
heel klein beetje citroensap en een paar blaadjes verse munt

Doe de banaan in stukjes en de bosbessen in de staafmixer en mix ze een paar kleine push'jes tot het een beetje geprakt is. Doe de yoghurt, de vla, de blaadjes munt en het citroensap erbij en mix het tot een dikke pap. Als de staafmixer niet alles voldoende geprakt heeft kun je er nog een paar keer in stampen met een garde.
Roer daarna beetje bij beetje de melk erdoor. Elke keer mengen, kijken hoe dik het geheel is en als het nog te dik is (meer pap dan milkshake) doe je er nog wat melk bij.
Dan een essentieel onderdeel van het kookproces: proeven. Voor zoeter een beetje vla, bij te zoet een beetje yoghurt erbij, voor te weeïg een beetje citroen.


Variatietip: Zin in chocolade milkshake? Doe er een theelepel cacao erbij of vervang de melk met chocolademelk. Voor meer vet: vervang yoghurt door slagroom (niet geklopt). Of, zoals in de traditionele milkshake: 2 bolletjes vanille ijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten