zondag 6 december 2015

Wittebroodsweken deel 2: Bagels

Zin om brood te bakken, maar niet zo saai als gewoon brood. Ik had een aantal filmpjes gezien waarin mensen bagels bakken. Dat kan kennelijk.

Twee van filmpjes die ik gezien had:
http://www.24kitchen.nl/recepten/bagels
http://heelhollandbakt.omroepmax.nl/recepten/details/bagels/

Ingrediënten
500 g bloem
1 glas water
12 g gedroogde gist (1 zakje) 
12 g zout (dat is meer dan je denkt)
20 g boter
1  ei
sesamzaad
maanzaad

Bereiding
Kneed de bloem, water en gist tot een deeg. Voeg de boter en het zout toe. Laat het deeg in de kom 40 minuten rijzen. Je kunt de kom afdekken met een vochtige theedoek of met huishoudfolie. Een van beide 
Rol van het deeg 6 balletjes en maak met behulp van je duimen een gat in het balletje en vorm verder tot een bagel. Leg de bagels op een met bakpapier beklede bakplaat en laat 35 minuten rijzen. 




Breng 3 liter water aan de kook en laat de suiker of zout erin oplossen. Leg de bagels erin en laat ze koken tot de bovenkant een beetje droog begint te worden. Dit duurt ongeveer 1 à 2 minuten. Draai ze om en kook de andere kant hetzelfde. Haal de bagels uit de pan en laat ze drogen. 


Leg de bagels op het bakpapier op de bakplaat (of rooster). Bestrijk ze heel dun met koffiemelk (f een losgeklopt ei, maar ik vind het een beetje zonde om een ei te gebruiken alleen om het te bestrijken). Bak de bagels 10 à 20 minuten op 220º.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten