donderdag 12 maart 2015

Slagroom

Nu ik het toch over slagroom heb, hoe kun je daar de hemel van maken? Heel simpel.

Ten eerste, koop géén spuitbus. Spuitbus-slagroom mag je alleen gebruiken als je iemand wil onderspuiten in een voedselgevecht, bijvoorbeeld op het schoolplein of op zomerkamp. Goede slagroom maak je zelf, uit een potje (staat meestal tussen de crème fresh en de zure room) of een pak (ja, à la melkpak van 500ml, voor als je echt wil committen). Veder heb je nodig: een keukenmachine of als je een ijzer geduld hebt kan het met de garde (gebruik grotere kom).



Je kunt een potje slagroom al zonder niks erin kloppen. Kloppen doe je tot je punten kunt trekken met de keukenmachine zonder dat ze inzakken. Zonder toevoegingen is geklopte slagroom al heel lekker en te gebruiken voor meer dingen dan alleen zoete toetjes en drankjes.

Om de echte toetjes-slagroom te krijgen moet je er een beetje suiker in doen. Doe naar smaak, maar let op dat je niet oneindig suiker blijft toevoegen, kloppen, proeven en toevoegen wnat dan wordt de slagroom te hard en uiteindelijk boter achtig. 
Als je suiker bewaard in een pot, doe er dan een stokje vanille bij. Wordt de suiker vet lekker van en wanneer heb je nu suiker nodig dat het dan niet ook een beetje naar vanille mag smaken?! 

Als je jezelf dan nog meer wil overtreffen en je gasten wil verbluffen, doe er dan een snufje (of een flink snufje) kaneel in. Het maakt de slagroom nóg lekkerder en honderdmiljoen keer lekkerder dan blegh spuitbus blegh.

Zoals je natuurlijk weet past slagroom bij van alles. Cake, taart, fruit, pannenkoeken (met fruit, amandelschaafsel en slagroom, jam), ijs (met een paar kruimeltje oploskoffie! 3 letters: omg), koffie, chocolademelk, advocaat of je lief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten