zondag 20 september 2015

Shoarma salade met knoflooksaus

Mijn vader maakt heerlijke shoarma broodjes. We staan met het hele gezin een uur paprika's, tomaten, sla en olijven te snijden. Dippen onze pinken in de zelfgemaakte knoflooksaus. Alles gaan in aparte schaaltjes op tafel. De pitabroodjes worden dan met een hoop kabaal uit de oven gehaald en in een theedoek op tafel gelegd, om ze warm ge houden. Ultieme tip: snij de broodjes open voor ze de oven in gaan. 
Maar goed, soms heb je niet zo'n zin in nog meer koolhydraten. Zeker als je ook al ontbeten en geluncht hebt met brood. Nu ontdekte ik, de shoarma van mijn vader kan ook prima zonder broodje. Gewoon shoarma vlees (gekruid) wokken, knoflooksaus maken en sla (evt ook tomaat, paprika en olijven) snijden en allemaal op een bord. Heerlijk! 


Aangezien bovenstaande nogal voor zich spreekt, hier alleen een recept voor knoflooksaus. 

Ingrediƫnten knoflooksaus
4 el mayonaise (kan zelfgemaakt, zie hier het recept daarvoor) 
8 el yoghurt
2 teentjes knoflook
citroensap of als het moet azijn
peper, Italiaanse kruiden (voornamelijk oregano, tijm, peterselie, rozemarijn) 

Doe het aantal lepels mayonaise dat je wil eten in een bakje, aanvullen met yoghurt voor het volume dat je wil, blijven proeven want knoflooksaus die te veel naar yoghurt smaakt is niet zo lekker. twee geperste teentjes knoflook erin. Twee theelepeltjes citroen. peper en Italiaanse kruiden erin. 
Het is handig om van alle ingrediĆ«nten meer te hebben dan je nodig hebt. Zoals het pinken verhaal al laat weten: proeven proeven proeven proeven. 
Wil je niet een kom knoflooksaus met speeksel: een kok heeft me geleerd om een druppeltje met een lepel op de bovenkant van je hand te doen en het daar vanaf te likken. 

Volgens koken met Karin kun je er ipv citroensap ook Dijon-mosterd in doen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten